Valami új teremtődik

még nincs hozzászólás

Ezoterikus meghatározásban: a sötétség nem más, mint a fény hiánya. Közeleg a legrövidebb nappal, hogy utána újra születhessen a világosság. Ez a külső késztetés remek alkalom a befelé figyelésre. Ha csak napi 5-10 percet szánsz az elcsendesedésre, már profitálsz a homályos nappalokból.

Teremts csendet, nyugalmat magad körül, hogy belül is rátalálj. A gyertya fénye, egy kellemes illóolaj, mind segíteni tud. Egy kicsit ne gondolj semmire, figyelj befelé. Mikor meghallod a csendben az üresség hangját, valami új teremtődik benned. Felfedezed, az „Én Vagyok” világát.

Ilyen ellazult, lecsendesedett időszakban indul a regenerálódás, felébrednek az öngyógyító folyamatok. Utána sokkal könnyebben jön a megoldás a mindennapi kihívások, feladatok megoldásához. Nagyobb türelem és összpontosítóerő lép működésbe. Az elme kiürítése teret nyit a hiányzó ötleteknek, új felismeréseknek.

Egy próbát mindenképp megér. Aztán, ha már rendszer lesz belőle, használható meditációs előkészítésnek, vagy magának az elmélyülés gyakorlásának.

Minden út az első lépéssel kezdődik. Legyen ez most a Tiéd.

gyertya

 

Neked mi jut erről eszedbe ?